Инфо

24. децембар 2021.24. дец 2021.
Одржана 6. седница Савета за екологију и зелену економију града Шапца

Одржана 6. седница Савета за екологију и зелену економију града Шапца

Данас је одржана шеста седница Савета за екологију и зелену економију града Шапца на којој се расправљало о раду Савета у претходној годину и усвајао план за наредну.
- Најaктуелнија тема је загађење ваздуха. Први документ који је Савет усвојио током ове године био је сет мера које су биле усмерене ка спречавању и смањењу честичног загађења ваздуха. Неке су већ примењене у граду Шапцу, а све смо ставили на располагање свакој заинтересованој самуправи, јер су свеобухватне и и не зависе од територије на којој се примењују. Имају за циљ, као и све друге сктивности овог Савета, да побољшају стање животне средине и на тај начин заштите здравље грађана, истакао је др Дејан Павловић, градски одборник који учествује у раду Савета.
Др Дејан Павловић

Према Павловићевим релима, значајне теме предвиђене су за наредну годину па се очекује жива активност Савета.
- На данашњој седници допунили смо и нашу сталну Радну групу за пољопривреду и здраву храну. То је сегмент којим ћемо се бавити у наредној години и планирамо документ који ће се односити на нашу територију, јер сви сви знамо колико је битна пољопривреда и производња здраве хране за наше здравље. Подаци говоре да нас то може подићи и у економском смислу.

Такође, чланови Савета намеравају да усмере активности ка развоју туризма града Шапца.
- Знамо да је у току израда просторног плана за територију града Шапца тако да ћемо покушати да усмеримо ту израду у правцу поштовања туристичких квалитета и потенцијала овог краја, да спречимо да дође до нежељених догађаја као што је отварање рудника, или каменолома пошто постоје најаве да ће се истраживања радити на територији планине Цер и села Петловача. Својим стручним радом настојаћемо да докажемо надлежним институцијама да се мора очувати животна средина. Савет ће у наредном периоду бити богатији за нове чланове који ће помоћи да се неке нове теме унапреде, додао је др Павловић.
Презентација Стефана Павловића

Стефан Павловић, члан Савета, на данашњој седници одржао је презентацију Утицај међуусева на садржај лабилне органске материје.
- Ово је јако важна тема с обзиром да је примећен тренд опадања органске материје, у Војводини је преполовљена, а ово је један од начина на који може да се одржи и повећа органска материја у земљишту.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa