Инфо

28. децембар 2021.28. дец 2021.
пријем у Градској кући  за најбоље студенткиње и студенте ромске националности (Фото: Глас Подриња)

пријем у Градској кући за најбоље студенткиње и студенте ромске националности (Фото: Глас Подриња)

Једнако образовање за све у Шапцу

Градоначелник Шапца др Александар Пајић приредио је пријем у Градској кући за најбоље студенткиње и студенте ромске националности. На предлог Мобилног тима за инклузију Рома награђено је пет најбољих будућих академаца који своје формално образовање стичу у Београду и Шапцу.

-Образовање је нешто што сви треба да вреднујемо и ценимо. А ови млади људи показују да не постоје баријере и да је образовање доступно свима. Сви они су сјајни студенти и најбољи представници своје популације. Својим примером показују да баријере могу да буду превазиђене и образовни систем пружа једнаке шансе за све. Овим показујемо да ромска популација јесте вреднована у друштву и да само од њих зависи да ли ће успети на свом животном путу. Ми смо ту као град да им помогнемо. Желимо да овим гестом покажемо да вреднујемо њихова постигнућа и да ће други млади људи угледати се на њих. Град Шабац је град будућности и овим примером показујемо да су сви становници подједнако вредни за нашу заједницу - нагласио је градоначелник Пајић.

Студентима су уручени пригодни поклони и новчана награда за труд и залагање током студија, али и подстрек, олакшица у даљем академском усавршавању.

-Желео бих да поручим свим младима да прате своје снове, да се изборе за своје образовање, јер ће им се то вратити многоструко - истакао је Владимир Васиљковић, студент завршне године гастрономије на Високој хотелијерској школи у Београду.

-Захвалила бих се свима који су ми омогућили да путем афирмативних мера упишем студије, а то бих саветовала и свим младим људима ромске националности - додала је Јелена Станковић студенткиња Високе школе струковних студија за образовање васпитача у Шапцу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa