Инфо

3. јануар 2022.3. јан 2022.
Beta

Beta

Вучић о блокадама: Власт испунила захтеве, наставак протеста политичка игра

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је власт прихватила захтеве народа који је блокирао саобраћајнице у Србији, а да је наставак протеста и блокада са захтевом да држава раскине све уговоре са компанијом Рио Тинто политичка игра.

"Никаквих померања, никаквих нових акција и деловања Рио Тинта у будућности неће бити док о томе сами измедју себе не будемо на било који начин разговарали. А када ће то бити, далеко је то време пошто никакве студије нисмо добили", рекао је Вучић
Председник је навео да не види смисао протеста "ни данас ни за месец ни за шест месеци".

Вучић је навео да су захтеви блокада испуњени, а да му је жао што су "морали да измишљају његове изјаве да би некога позвали на неке протесте".

Према његовим речима, држава је урадила свој део посла прихватањем захтева а наставак протеста је оценио као политичку игру опозиционих групација.

"Све што не угрожава безбедност људи, немам ништа против", рекао је Вучић и додао да му протести не сметају ни у политичком смислу.

"Ништа не изазива бес људи више него када га зауставите у његовом слободном кретању и нарушавању његових уставних права", казао је председник.
Beta

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa