Инфо

7. јануар 2022.7. јан 2022.
Рођење Сина Божјег (фото: сајт ртк)

Рођење Сина Божјег (фото: сајт ртк)

Мир Божији, Христос се роди

Син Божији Исус Христ чије рођење славе Хришћани коју поштују јулијански календар на свет је дошао у пећини у граду Витлејему. По наредби цара Августа, римског императора, да се сав народ у Царству попише, сви су имали обавезу да се врате у град одакле су. Дева Марија и Јосиф кренули су ка Витлејему, но када су стигли није било места где би заноћили и морали су се склонити у једну пећину. Ту је без бола и муке Пресвета Богородица на свет донела Исуса, спаситеља људског рода.

Анђели Божији јавили су се пастирима који су у околини чували своја стада. Донели су добре вести и пастири су пришли пећини како би се поклонили Краљу новорођеном и обезбедили ватру да се сви угреју. Убрзо су са истока стигла три мудраца Мелкиор, Балтазар и Госпар вођена звездом како би се новом краљу поклонили и даровали му тамјан, злато и смирну, дарове за Бога, краља и човека.

Најрадоснији празник (фото: www.nezavisne.com)


Сећање на овај дан слави се као Божић, најрадоснији хришћански празник. Божић је празник породице, дан где сви проналазе мир и радост примајући Господа у срце.

Празнична честитка се изговара традиционалним поздравом: „Мир Божији, Христос се роди“, уз одговор „Ваистину се роди“.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa