Инфо

7. јануар 2022.7. јан 2022.
Фото: Град Шабац

Фото: Град Шабац

Петогодишња девојчица пронашла златни дукат у чесници

Градоначелник Шапца др Александар Пајић присуствовао је данас светој архијерејској литургији у Саборној цркви Светих апостола Петра и Павла, коју је служило Његово Преосвештенство владика Јеротеј викар Патријарха Порфирија, поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића.

Фото: Град Шабац


После божићне литургије у порти цркве организовано је традиционално ломљење чеснице, а златни дукат дар Града Шапца пронашла је наша најмлађа суграђанка петогодишња девојчица Неда Милинковић из Шапца.

Градоначелник Пајић је још једном свим православним хришћанима који поштуjу јулијански календар честитао Божић и изразио задовољство што је данас са великим бројем суграђана присуствовао литургији.

Фото: Град Шабац


-Највећи хришћански празник окупља вернике, а мени је посебно драго што је данас велики број Шапчана, међу којима је било највише деце у порти цркве учествовао у традиционалном ломљење чеснице и што смо сви заједно дали допринос у очувању наше вере и традиције. Они који су имали највише среће из чеснице тешке 40 килограма, израђене од 800 делова извукли су златник који је даривао Град Шабац или један од четири сребрњака цркве И Градске организације инвалида. Празнични дани су заиста дани благослова јер враћају осећај праштања и безбрижности. Негујмо љубав, толеранцију, поштовање и међусобно разумевање, рекао је градоначелник и пожелео грађанима да овај празник проведу у добром здрављу окружени људима који их воле и које воле, уз поруку Мир Божји, Христос се роди!
Град Шабац

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa