Инфо

13. јануар 2022.13. јан 2022.
Фото: Бета

Фото: Бета

Шошкић: Немам политичких амбиција, до сада бих био у некој странци

Некадашњи гувернер Народне банке Србије Дејан Шошкић изјавио је након најава да би потенцијално могао да буде опозициони кандидат за председника Србије на предстојећим изборима, да нема политичких амбиција и додао да би до сада био члан неке политичке партије да их је имао.

"Мислим да је важно да ту буде политичар, мислим да за функцију председника државе уопште нису важна познавања макро економије, или монетарне економије, дакле то је нешто где бих ја лично имао неке компаративне предности у односу на друге људе", рекао је данас Шошкић за телевизију Нова С.
Казао је да му годе мишљења која га повезују са местом опозиционог кандидата за председника Србије, али да у политичку борбу треба да улазе људи који имају политичког искуства.

"Посебно у ситуацији када је врло кратак рок до избора. Неко ко се бавио политиком, он ће се лакше прилагодити за једну активну кампању у том кратком року. И друга ствар, неко ко има политичке амбиције, а ја се бојим да ја лично не испуњавам ни један ни други критеријум", истакао је Шошкић.

Казао је да је важно да то буде личност која је обједињујућа, која има политичког искуства, која има политике амбиције и оценио да постоји довољан број "изванредних кандидата", као и да би апсолутно подржао да кандидат буде дама.

Нагласио је да себе не види као председничког кандидата, као и да са опозицијом није имао никакав контакт по том питању.

"Потпуно бих се сложио са оним што су неки аналитичари рекли, а то је колика је препознатљивост тог кандидата. Тај кандидат би, по мом мишљењу, требало да буде лако препознатљив најширем слоју грађанства", истакао је Шошкић.

Додао је и да за позицију градоначелника Београда не види да он има било каква искуства која други немају.

Извор: Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa