Инфо

14. јануар 2022.14. јан 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Највећи број прегледа од почетка епидемије, без пораста броја хоспитализованих

Јуче је у ковид амбуланти у Шапцу обављен највећи број прегледа од почетка епидемије - 945 укупно. Од тог броја 498 пацијената је дошло на први преглед, док се 447 јавило на контролни. На првом прегледу је било троструко више одраслих него деце.

-Највише се јављају грађани старији од 20 година, односно радно активно становништво. Добро је да су, за сада, углавном лакше клиничке слике. Најчешћи симптоми су: температура, гушобоља, кијавица, цурење носа, главобоља, бол у мишићима, сув кашаљ. Апелујемо на све суграђане да се јаве у ковид амбуланту одмах када осете симптоме. Сада пацијенти у амбуланти добијају антивирусне лекове који имају ефекта када се узму до пет дана по избијању симптома, наводи директорка Дома здравља "Др Драга Љочић" др Јасмина Станковић.

Због великог броја пацијената, у ковид амбуланти ради 12 лекара у три смене, од 7.00 до 22.00 часа. Да не би било дугог чекања грађани који се јаве добијају бројеве. Шатор који је постављен испед амбуланте опремљен је клупама за седење и грејалицама.

Добра вест је да се, упркос великом броју прегледа и заражених, не повећава број пацијаната на болничком лечењу. Тренутно је у Општој болници "Др Лаза К. Лазаревић" 31 ковид позитиван пацијент. Током јучерашњег дана била су 3 пријема, док су 4 пацијента пуштена на кућно лечење. Најтежу клинички слику имају 4 пацијента, од којих су два интубирана на респиратору, док су 2 на неинвазивној вентилацији.

Током последња 24 сата није било смртних случајева ковид позитивних суграђана.
Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa