Инфо

14. јануар 2022.14. јан 2022.
Кризни штаб: Краћи карантин, бустер после три месеца, нижа цена теста

Кризни штаб: Краћи карантин, бустер после три месеца, нижа цена теста

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић рекао је након седнице Кризног штаба да је број грађана позитивних на коронавирус све већи, а епидемијска ситуација изразито тешка и ванредна. Апеловао је на поштовање постојећих мера, које остају на снази.

Зоран Гојковић је навео да је на седници Кризног штаба донета одлука да је за примање треће дозе вакцине довољно да прође три месеца од примања друге, као и да се скраћује време изолације са десет на седам дана.

Гојковић је рекао и да још нема потребе за четвртом дозом вакцине у Србији и објаснио да се све одлуке о вакцинацији доносе у складу са научним истраживањима.

Свима који желе да се тестирају на сопствени захтев биће смањена цена пи-си-ар теста са девет на шест хиљада динара, а цена антигенског са 3.500 на 1.800 динара, одлучено је на седници Кризног штаба.

Гојковић каже и да је на седници анализирана тренутна епидемијска ситуација у Србији, која је "изразито тешка".

"Видимо да је број грађана који су позитивни на коронавирус све већи и сходно томе и даље проглашавамо епидемијску ситуацију као изразито тешку и ванредну. У складу с тим, желим још једном да позовем све грађане да активно учествују у спречавању преноса вируса, односно да поштују све мере које смо до сада доносили и које у овом тренутку важе", истакао је Гојковић.
РТС

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa