Инфо

17. јануар 2022.17. јан 2022.
Нови позив за достављање предлога пројеката  „Јавно заговарање мрежа 2022“
САОПШТЕЊЕ ШВАЈЦАРСКА ПОДРШКА МРЕЖАМА ОРГАНИЗАЦИЈА
ГРАЂАНСКОГ ДРУШТВА

Нови позив за достављање предлога пројеката „Јавно заговарање мрежа 2022“

У понедељак, 17. јануара 2022. године швајцарски пројекат „Заједно за активно грађанско друштво – АЦТ“ отворио је позив за достављање предлога пројеката мрежа организација грађанског друштва. Позив је отворен у оквиру грант шеме „Јавно заговарање мрежа 2022“. Пројекат АЦТ подржава Швајцарска агенција за развој и сарадњу (СДЦ). Позив ће бити отворен до 18. фебруара 2022. године до 17 часова.

Општи циљ актуелног позива је подршка заговарачким иницијативама мрежа на локалном и/или националном нивоу, уз укључивање грађана и грађанки у процесе креирања јавних политика и доношења одлука.

Максимални тражени износ по предлогу пројекта износи до 2.950.000,00 РСД. Трајање одобрених пројеката ограничено је на 12 месеци. У оквиру новог позива биће подржано до 10 мрежа организација грађанског друштва. Позив је отворен за формалне мреже, регистроване у Агенцији за привредне регистре (АПР), али и за неформалне мреже и групе грађана.

Кључни правци деловања које ће АЦТ пројекат подржати у оквиру овог позива јесу: мобилизација и укључивање грађана у процесе креирања јавних политика и доношења одлука, праћење спровођења закона и политика, људска и грађанска права, добро управљање, родна равноправност и повезане теме, децентрализација, заштита животне средине, социјална инклузија и маргинализоване групе.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa