Инфо

17. јануар 2022.17. јан 2022.
селектор Савић са председником ВК Шабац и градоначелником Шапца (фото: Глас Подриња)

селектор Савић са председником ВК Шабац и градоначелником Шапца (фото: Глас Подриња)

Последње припреме за ватерполо спектакл

Репрезентација Србије ће на старту Светске лиге у уторак од 19 часова угостити селекцију Италије на Градском базену у Шапцу. Реч је о дербију првог кола овог такмичења и дуелу олимпијског и светског шампиона.

Дуел и званично отвара нови олимпијски циклус припрема за Олимпијске игре у Паризу 2024. године.

Дејан Савић, селектор Србије (фото: Глас Подриња)


-Биће то дуел две нове репрезентације, састави су подмлађени, Ковид је учинио своје и оба тима су додатно ослабљена, али ништа од тога не сме да буде оправдање за немотивисан наступ у верујем сјајној атмосфери. Драго ми је што смо у Шапцу, испунили смо важно обећање, репрезентација у важном дуелу на сјајном објекту. Наш циљ је свакако победа - рекао је Дејан Савић, селектор Србије.

Његов колега предност даје домаћину, али верује у свој подмлађен тим да се може добро супротставити Србији.

-Обе репрезентације су на почетку новог олимпијског циклуса и за нас је изузетно важно да стичемо искуство кроз дуеле са најбољима, а то је Србија. Надамо се да ћемо одиграти меч у доброј атмосфери и да ће бити добар и занимљив меч - истакао је селектор Италије Алесандро Кампања.

Предводиник нове генерације Србије је чувар мреже који је био део генерације "непобедивих" која је златом у Токију завршила своју мисију.

Нови почетак за олимпијске шампионе (фото: Глас Подриња)


-Ми смо на новом почетку и подмлађен тим има тежак задатак да настави са врхунским резултатима. Ми искуснији смо ту да будемо позпра, а заједнички циљ је да сачувамо сјајну атмосферу која нас је красила и била снага у претходном периоду. У Шапцу сам често играо у млађим категоријама, срећан сам што сам поново ту и на новом објекту. Једва чекам да утакмица почне - наглашава капитен Бранислав Митровић.

Тренинг Србије је посетио и градоначелник Шапца, истичући част за град што има прилику да буде домаћин великог дуела

- Шабац је град спорта и град шампиона. Част нам је да угостимо олимпијске и светске шампионе. Не сумњамо да ћемо као град бити добри домаћини и да ће Шапчани бодрити Србију до победе. Надам се да из Шапца наша репрезентација почиње пут ка злату у Светској лиги - изјавио је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa