Инфо

25. јануар 2022.25. јан 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Изградња анекса Тренинг центра Шабац на Летњиковцу

Завршетак радова планиран је за април текуће године

У оквиру пројекта који се финансира средствима Аустријске развојне агенције и организације Volkshilfe Solidaritat у току је изградња нове зграде, анекса Тренинг центра Шабац површине 308 метара квадратних на Летњиковцу.

Радове су обишли градоначелник Шапца др Александар Пајић и председник Скупштине града Шапца Немања Пајић.

Планирано је да у поменутој згради буде смештена CNC радионица, Радионица за 3Д скенирање и штампање, Школа ИТ вештина, Центар за компетенцију у хортикултури, Академија за енергетску ефикасност и обновљиве изворе енергије, Академија за професионалне вештине у грађевинарству, Школа енглеског језика. Радове заједнички финансирају пројекат SEED Step III и Град Шабац.

-Као партнер у пројекту Град Шабац издваја 60.000 евра, док Аустријска развојна агенција издваја 100.000 евра. Планирали смо нове едукативне садржаје који ће употпунити понуду Тренинг центра, односно Центра за стручно усавршавање, у овом мултифункционалном објекту за обуку младих људи, али и жена како бисмо употпунили понуду занимања која су атрактивна и тражена на тржишту рада - рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић и нагласио да ће образовни програми бити финансирани из Локалног акционог плана за запошљавање града Шапца.

SEED Step III је пројекат који се надовезује на започете активности и већ шесту годину се спроводи Шапцу који је изабран као пилот пројекат овог програма.

-Ово је врхунац програма и пројекта који се реализују у Шапцу од стране Аустријске развојне агенције и организације Volkshilfe Solidaritat, а спроводи га Tara Internation Consulting doo из Новог Сада. Овим добијамо капиталну инвестицију, анекс Тренинг центра где ће обуке у веома квалитетним условима по еврoпским стандардима бити реализоване. Важно је да истакнемо да пројекат обухвата тешко запошљиве категорије становништва које едукујемо кроз различите курсеве и обуке што је добро за наше суграђане. Уз овај пројекат Град учествује и у другим европским, што показује да су нас препознали као доброг и одговорног партнера - истакао је председник Скупштине града Шапца Немања Пајић о предностима пројеката који су одрживи и могу се посматрати као целина од значаја за град, али и регион у домену едукације и запошљавања.

Завршетак радова планиран је за април текуће године, а Програми су акредитовани од стране Агенције за квалификације Републике Србије.
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa