Инфо

25. јануар 2022.25. јан 2022.
Бета

Бета

Гојковић и Сантер: Обележавамо места страдања, да нове генерације знају о прошлости

Министарка културе и информисања Маја Гојковић данас је, у разговору са делегацијом Медјународне алијансе за сећање на Холокауст (ИХРА), на челу са Џорџом Сантером, истакла да Србија подржава активности које доприносе да се страхоте прошлости не забораве, да се места страдања обележе и да нове генерације уче о прошлости.

Србија је донела Закон о меморијалном центру "Старо сајмиште", што је била основа да се приступи изградњи овог меморијалног центра, рекла је Гојковић, пренело је Министарство којим руководи.

Напоменула је и да је инициран и формулисан пројекат изградње Меморијалног центра у Бору, у спомен жртвама логора "Бор".

Сантер је поздравио активности руководства Србије у заједничком циљу да се сачува сећање на Холокауст и пренесе младјим генерацијама како би се сачувало колективно сећање.

Како је истакао, ИХРА је отворена за сарадњу и спремна да пружи сваку екпертизу и допринос у реализацији пројеката као што су меморијални центри "Старо сајмиште" и "Бор".

На састанку је присуствовала в.д. директора Меморијални центар "Старо сајмиште" Кринка Видаковић Петров.

Она је представила планове ове установе за иградњу меморијалног центра и обнову централне куле, као и павиљона у складу са оргиналним изгледом, који ће имати изложбени простор, као и простор за едукативни садржај.

Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa