Инфо

25. јануар 2022.25. јан 2022.
Фото: Shutterstock

Фото: Shutterstock

Пројектима локалних самоуправа и у 2022. готово пола милијарде динара из буџета

Министарство државне управе и локалне самоуправе Србије објавило је данас да ће и ове године из буџета финансирати пројекте јединица локалних самоуправа у износу од готово пола милијарде динара, а рок за пријављивање на конкурсе је 10. фебруар.

Министарство је објавило два позива за све локалне самоуправе и то за доделу средстава из Буџетског фонда за програм локалне самоуправе – подршка развоју и функционисању система локалне самоуправе, у укупном износу од 450,8 милиона динара, као и за доделу годишње награде за најбољу општинску/градску управу у 2021. години у примени принципа доброг управљања, у износу од 9,2 милиона динара.

Како је прецизирано, градови и општине могу конкурисати за доделу буџетских средстава за реализацију нових или завршетак започетих пројеката од посебног значаја за локални економски развој и инвестиције, за уводјење еУправе и савремених технологија у рад органа јединица локалне самоуправе у циљу квалитетног пружања услуга градјанима и привреди.

Такодје, могу конкурисати и за обезбедјивање адекватног прилаза установама јавних служби лицима са посебним потребама и организацију културних, спортских, туристичких и других манифестација, као и за реализацију пројеката који доприносе превентивном деловању на смањењу ризика од климатских промена и елементарних и других непогода.

Када је у питању додела годишње награде за најбољу општинску/градску управу у примени принципа доброг управљања у 2021. години конкурише се за четири области: ефикасност и одговорност, транспарентност и учешће јавности у раду локалне самоуправе, одговорност и владавина права и равноправност и анти-дискриминација.

Рок за подношење пријава по оба јавна позива је 20 дана од дана објављивања у "Службеном гласнику Републике Србије", односно до 10. фебруара ове године.

Детаљи о начину пријављивања и неопходној документацији могу се пронаћи и преузети са сајта Министарства државне управе и локалне самоуправе на адреси www.мдулс.гов.рс.

Бета

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa