Инфо

26. јануар 2022.26. јан 2022.
Поклон пакетићи су најпре стигли у Вуковар

Поклон пакетићи су најпре стигли у Вуковар

Као што је јавност обавештена, Мачвански управни округ је у сарадњи са надлежним органима Републике Србије, Министарством спољних послова, Управом за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, Комесаријатом за избеглице и миграције, градовима и општинама Управног округа,организовао химанитарну акцију којом је обезбеђено 200 пакетића за српску децу у ЗВО у Вуковару.Поред пакетића обезбеђена је и гардероба за децу узраста од 8 до 15. година. Координатор активности, као и претходних година, био је начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

Поклон пакетићи су најпре стигли у Вуковар, где их је 25.јануара преузео Никола Ивановић, заменик жупанке Пожешко-славонске жупаније.

"Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је окупио тамошње општине и сви заједно су нам послали ове поклоне.Заједничко веће општина и Генерални конзулат Републике Србије у Вуковару су нам пружили логистичку подршку и свима се од срца захваљујемо.Већ вечерас ћемо део ових пакета поделити када у мањем облику будемо имали Светосавску академију ,а сутра ћемо то направити у Пакрацу. Оној деци каја не буду на овим приредбама или литургијама пакетиће ћемо одвести по кућама или ћемо их посетити на настави српског језика и писма или веронауке ", рекао је приликом преузимања пакетића Никола Ивановић.

Комесаријат за избеглице и миграције Владе Републике Србије је послао пакете зимске одеће за децу из финансијски најугроженијих породица у Пожешко-славонској жупанији. У акцију се укључило и Заједничко веће општина које је за децу Западне Славоније припремило школски прибор и свеске.
"Ова акција је огледало онога како би као српска заједница требало да функционишемо,да се надопуњујемо,сарађујемо,и заједно чувамо наш верски и национални идентитет. Овом приликом,кроз разговор са председником ЗВО -а Дејаном Дракулићем ,смо договорили и будућу сарадњу у погледу рада са младима, организацијом летњих или зимских школа за најмлађе.Сарађиваћемо и на пољима културе и антифашизма и то би могао бити један добар модел сарадње нас из Западне Славоније са Србима на истоку Хрватске.Жеља нам је да се наша деца упознају,путују и да заједно уче и на тај начин да се стварају боље и динамичније везе међу Србима у Славонији", истакао је Никола Ивановић.
Још једном се захваљујемо свим дародавцима на хуманости,као и шабачком привреднику Душану Станковићу који је пакетиће превезао до Београда. Намера нам је да подстакнемо и друге привредне субјекте и људе добре воље да организују сличне акције. Бига о Србима ван граница Републике Србије ,а посебно о младим нараштајима, трајног је катрактера и ми ћемо је убудуће доследно спроводити.

Кабинет начелника
Владана Красавца





Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa