Инфо

25. март 2022.25. мар 2022.
Фото: Глас Подриња: просипање млека као вид протеста

Фото: Глас Подриња: просипање млека као вид протеста

Произвођачи млека организовали протест

Млеко потекло центром Шапца

Произвођачи млека из Мачве, Поцерине, Посавотамнаве и Једра данас су се окупили испред зграде Градске управе у Шапцу да искажу незадовољство стањем у млекарству. Млекари су симболично просули свој производ у шахт. Тражили су веће откупне цене по литри млека и најавили да ће радикализовати протесте уколико им Министарство пољопривреде и Влада Републике Србије не изађу у сусрет.

Фото: Глас Подриња: Милан Пајић


-Скуп смо најавили. Послали смо захтеве у ресорно Министарство и није било никаквог одговора. Изашли смо да покажемо незадовољство и са каквим проблемима се боримо у производњи млека. Уколико се нешто не буде предузело након данашњег скупа, следе радикалније мере, да ли ће то бити протесне вожње или блокаде, видећемо. Наши захтеви су једноставни: да се једном ураде паритети наше производње и да их ускладимо са трошковима инпута те производње и да више не губимо на крајњем проиводу. Имамо само два захтева: да нам држава да кукуруз из робних резерви и да цене буде 30 динара виша по литри млека, рекао је Милан Пајић, произвођач млека из Бадовинаца, председник Скупштине Удружења произвођача млека Мачванског округа.

Фото: Глас Подриња: Скупу присуствовали произвођачи из Округа


Према његовим речима цена млека сада је од 28 до 45 динара по литри, без премије. Додао је да могу и да се одрекну премије, ако им се производ плати онолико колико вреди.

Фото: Глас Подриња: Могућа радикализација протеста



Фото: Глас Подриња: Млекари траже веће цене по литри
Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa