Инфо

1. април 2022.1. апр 2022.
Млекари Мачванског округа данас са државним врхом

Млекари Мачванског округа данас са државним врхом

Како "Глас Подриња" незванично сазнаје, петочлана делегација млекара из Мачванског округа данас у 13.00 часова, у Влади Републике Србије, имају састанак са представницима Владе и Министарства пољопривреде, шумарства и водоприврде. Састанку је предвиђено да присуствују и власници млекара, представници Министарства трговине, Управе за аграрна плаћања.

Млекари шабачког краја подршку су добили и од колега из Војводине и Шумадије, који су и Министарству пољоприврде послали допис да су овлашћени да преговарају и у њихово име.

Захтеви произвођача млека остају исти: да се кукуруз из робних резерви да њима или фабрикама сточне хране, како би храна била јефтинија и да се откупна цена по литри млека повећа за 30 динара.

Млекари су у среду имали састанк у Штитару, ком су присуствовали и представници Министарства пољопривреде. Саслушали су њихове захтеве, али никакав конкретан договор није постигнут.

Подсећамо, незадовољство произвођача млека кулминирало је прошлог петка када су испред Градске управе у Шапцу симболично просули мању количину млека, као поруку да не желе свој производ да дају по нереално ниској цени.
Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa