Инфо

1. април 2022.1. апр 2022.
Фото: Приварна архива: Део делегације шабачких произвођача млека

Фото: Приварна архива: Део делегације шабачких произвођача млека

Шабачки произвођачи млека се вратили без договора

Млекаре не пристају на уступке

Шабачки произвођачи млека нису данас постигли жељени договор у Влади Републике Србије. Како сазнајемо, представници Владе остају прис таву да млеко у трговинама не сме да поскупи, што не важи и за остале млечне производе. Млекаре нуде тек 15-20 одсто више за литру млека, што је тек неколико динара више од садање цене, док произвођачи траже 30 динара.

Данашњем састанку су поред представника Министарства пољоприведе, Министарства трговине и Управе за аграрна плаћање присуствовали и представници неколико млекара. Састанак са представницима трговинским ланаца биће одржан у уторак, а након тога ће поново позвати делегацију из Шапца како би покушали да дођу до заједничког решења.

Фото: Глас Подриња: Бранислав Терзић на протесту у Шапцу


-Заиста постоји спремност ресорних министарстава да нам помогну, али не може да се постигне договор са млекарама. Речено је да цена млека не сме порасти, али само млека, за све млечне производе може. Нама се не исплати ништа мање од 30 динара по литри, због цена свих инпута у производњи који су невероватно порасли, каже Бранислав Терзић, један од пет чланова делегације која је данас представљала произвођаче млека Мачванског округа, али и Војводине и Шумадије.

Уколико им у наредних десетак дана услови не буду испуњени спремни су на блокаду путева.
Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa