Инфо

3. април 2022.3. апр 2022.
Фото: Бета

Фото: Бета

Вучић: Победио сам у првом кругу, можемо да формирамо и Владу Србије

Председник Српске напредне странке (СНС) и досадашњи председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је, према досадашњим резултатима, победио у првом изборном кругу јер је на гласању освојио око 60 одсто гласова.

У првом обраћању новинарима након затварања биралишта, Вучић је рекао да је освојио између 59,9 и 60,01 одсто гласова.

Према његовим речима, кандидат Уједињене Србије Здравко Понош добио је 17,7 одсто гласова, Милош Јовановић 5,9 одсто а Милица Ђурђевић Стаменковски 4,5 одсто.

Вучић је рекао да је на недељне изборе изашло 3,84 милиона људи, што је највећи број у последње време.

Говорећи о парламентарним изборима, Вучић је рекао да је листа СНС освојила око 44 одсто гласова, листа Уједињени за Србију 13,6 одсто, листа Социјалистичке партије Србије 11,4 одсто а коалиција НАДА 5,3 одсто.

Додао је да су у парламент ушли и коалиција Морамо са 4,7 одсто, Заветници и Двери са по 3,8 одсто, док су испод ценсуза остали Српска радикална странка и Суверенисти.

Према његовим речима, Савез војвођанских Мађара добила је 1,55 одсто, Заједно за Војводину 0,65 одсто док је Странка правде и помирења добила 0,5 одсто.

Вучић је рекао да ће његова СНС са коалиционим партнерима "имати више него довољно" за састав нове Владе.

Председник СНС је рекао да су избори показали да се Србија због украјинске кризе "драматично померила у десно".

Он је изразио задовољство што су људи изашли на изборе у огромном броју и тиме потврдили "демократску природу српског друштва".

Коментаришући тврдње о изборним нерегуларностима, Вучић је рекао да се ту радило о списковима сигурних гласова и да ту нема ништа противзаконито.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa