Инфо

30. април 2022.30. апр 2022.
Фото: Бета

Фото: Бета

Кривокапић одбио да формално преда дужност новом премијеру Црне Горе Абазовићу

Бивши премијер Црне Горе Здравко Кривокапић одбио је да формално преда дужност новом председнику Владе Дритану Абазовићу, који је на ту функцију изабран у четвртак.

Кривокапић је на Твитеру написао да се "примопредаја дужности председнику Владе као протоколарни гест практикује у условима неспорног легитимитета" и поновио да је избором нове владе с Абазовићем на челу прекршен устав.

"С обзиром да имамо кршење уставних и пословничких процедура, не желим да симулирањем редовности, пружам легитимитет очигледном кршењу демократских и правних постулата. У кабинету сам оставио јасну поруку о пролазности: Проћи ће", написао је Кривокапић.

Он се данас огласио са Твирер налога који је користио као председник Владе и на коме и даље стоји да је то званични налог премијера Црне Горе, иако је Скупштина у четвртак изабрала Абазовића за челног човјека извршне власти.

Абазовић је у четвртак изабан за новог премијера, након што је Кривокапићева Влада изгубила поверење Скупштине почетком фебруара.

Нову већину у Скупштини, која ће подржавати Абазовићеву мањинску Владу ће чинити, Грађански покрет УРА, партије мањинских народа, Социјалдемокрастка партија (СДП), Социјалистичка народна партија и најјача опозициона, Демократска партија социјалиста (ДПС) Мила Ђукановића.

Све те партије, сем Ђукановићеве, су дио нове Владе.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa