Инфо

1. мај 2022.1. мај 2022.
Влајко Пановић (Фото: Глас Подриња)

Влајко Пановић (Фото: Глас Подриња)

Др Влајко Пановић о браку, деци и породици

Специјалиста медицинске психологије др Влајко Пановић дугогодишње професионално искуство и теоријско знање преточио је у књигу „Брак, деца, породица“ у којој покушава да одгонетне најчешће недоумице родитеља, брачних партнера. Конципирана је у форми питање/одговор, те је због стила писања и тематике намењена стручној јавности, али и лаицима.

Како Пановић истиче жеља му је била да читаоцима помогне у бољем разумевању времена, околности и да препознају доброту у другој особи како би кроз емоције, разумевање и поштовање градили функционалну заједницу.

-Веома је важно питање како се њихова љубав рефлектује на дете. У ери дигиталних технологија све је на тесту. Велики су изазови пред родитељима, а темпо живота их не штеди. Оно што недостаје је радост. Много је питања, искушења, а одговора мало – рекао је др Влајко Пановић нагласивши да од парнера и њиховог односа заивиси и динамика породице, посебно деце.

-Оно од чега треба да почнемо је детињство. Период када не знамо много тога, а желимо све. У том добу други покушавају да нас усмере, обликују, помогну нам, или нас зауставе. Наша култура је имала тенденцију да заузме одбрамбени/заштитнички приступ према детету који се огледа у реченицама „Пази, води рачуна, немој!“ Мало је оних који су одабрали проактивни приступ када се детету помаже да спозна тренутак, праве и истинске вредности које ће их красити као одрасле особе. Књига би требало да послужи као путоказ родитељима - додао је аутор дела које не нуди инстант решења, али буди жељу за промишљањем и новим питањима, преиспитивањима.
Биљана Дробњак и Влајко Пановић (Фото: Глас Подриња)

Специјалисте медицинске психологије др Влајко Пановић недавно је представио своје ауторско дело шабачкој јавности у Библиотеци шабачкој. О књизи поред аутора говорила је и мастер педагог Биљана Дробњак, један од рецезената "Брак, деца, породица".
Брак, деца и породица (Фото: Глас Подриња)


Медијски садржај настао на основу одабира тема од стране грађана Шапца.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa