Инфо

6. мај 2022.6. мај 2022.
Beta

Beta

Вучић: Србија мора да настави европски пут, али неће газити пријатељства на Истоку

Србија мора да настави свој европски пут јер економски успеси које је постигла не би били могући без европског окружења, али неће се одрећи пријатељстава на Истоку, изјавио је вечерас у Београду председник Александар Вучић.

Током обраћања јавности поводом изазова са којима се Србија суочава, Вучић је рекао да Србија "не би могла да буде најбрже растућа европска економија у последње две године без европског окружења, без европских инвестиција и без целог политичко-правног оквира кроз који је пролазила".

"Србија мора да настави свој европски пут, немам проблем са тим ако чланови скупштине желе да ми изгласају неповерење, потребна је двотрећинска већина. Јер оно што се одиграва у народу, одиграва се и у највећој партији (Српској напредној странци) у земљи. Тачно је подељено на 36-40 за и против ЕУ, и у странци коју водим постоје различита мишљења", казао је Вучић.

Наставак европског пута не значи да Србија неће чувати националне интересе и да ће изгубити самобитност, понос и достојанство, навео је Вучић.

"Србија неће газити и гасити пријатељства на Истоку и не интересује ме која је сила притиска која долази. Наш стратешки пут је пут у Европу, ако то нисмо у стању да разумемо, молим вас да ми кажете шта је алтернатива", додао је.

Вучић је рекао и да је политика коју је Србија дефинисала на почетку сукоба у Украјини била "промишљена, одговорна и са погледом у будућност" и да се то види по томе што ни данас, више од 70 дана од почетка рата, "није промењена".
Beta

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa