Инфо

14. мај 2022.14. мај 2022.
Фото: Бета

Фото: Бета

Ружић отворио 24. републичку домијаду, учествује 300 ученика из целе Србије

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић отворио је данас у Београду 24. републичку домијаду у области културно-уметничког стваралаштва на којој учествује 300 средњошколаца из ученичких домова из целе Србије.

Како се наводи у саопштењу, Ружић је на отварању у Малом позоришту "Душко Радовић" истакао да је реч о значајној и традиционалној манифестацији која окупља талентоване, креативне и перспективне средњошколце из читаве Србије.

"У ова три дана, колико траје Домијада окупљени ученици имаће прилику да покажу своја знања, умећа и креативност у области културно-уметничког стваралаштва. Поред такмичења у плесу, ученици из различитих домова надметаће се и упоређиваће своје таленте из области ликовног и литерарног стваралаштва", казао је он.

Он је навео да ће традиционални сусрети домова средњошколцима помоћи да упознају једни друге, али и да развијају тимски и такмичарски дух.

"Кроз ово такмичење уједно ћете научити како да сарадјујете, комуницирате, дајете све од себе, превазидјете трему и наравно да поштујете друге такмичаре", рекао је Ружић.

Домаћин републичке домијаде ове године је Ученички центар "Београд".
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa