Инфо

16. мај 2022.16. мај 2022.
Бета

Бета

Радници Фијата: Добићемо социјални програм, неће бити отказа

На састанку радника компаније Фијат Крајслер аутомобили (ФЦА) у крагујевачкој фабрици и представника владе Србије договорено је да ће бити установљен социјални програм и да нико неће добити отказ, као и да нико не треба ништа да потписује до социјалног програма, рекао је после састанка за Н1 радник Фијата Ђорђе Милојевић.

"Прекидамо окупљања, видећемо какав ће бити социјални програм, ако нисмо задовољни тражићемо да се то промени, ако нас не послушају опет смо на улицама. Влада нам је гарант да ниједан радник неће бити отпуштен, имаће или социјални програм или друго радно место или у Фијату за нови модел. Нико ништа да не потписује, биће социјални програм", нагласио је Милојевић.

Социјални програм биће предложен до краја маја, кажу радници да им је то пренела министарка рада Дарија Кисић Тепавчевић, а тада ће се изјашњавати ко жели да прихвати.
Послодавац је радницима у фабрици у Крагујевцу понудио да оду на довогодишњи рад у фабрикама у иностранству Стелатниса, у чијем саставу послује Фијат, или да напусте фабрику уз отпремнине.

Председник Србије Александар Вучић казао је јуче да ће држава помоћи радницима ФЦА, али да држава не може да одлучује шта ће радити приватни власник.

Вучић је рекао да је потписан уговор и да ће држава субвенционисати "огромним парама" нову производњу у Крагујевцу како би заштитила раднике, додајући да ће нови уговор бити "100 пута повољнији од старог".
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa