Инфо

24. мај 2022.24. мај 2022.
Глас Подриња

Глас Подриња

Дом здравља опремљен возилом за пацијенте на хемодиијализи

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је уручио кључеве возила Фиат Дукато Дому здравља ,,Др Драга Љочић”. Возило које је донирало Министарства здравља, опремљено је најсавременијом опремом за сигуран транспорт пацијената до Службе за дијализу Опште болнице Шабац. Вредност возила је 3,9 милиона динара.

- Здравстени систем један је од стубова сваког друштва и због тога су подршка града и државе здравственим установама од великог значаја. Осим најсавременијих возила и опреме, захваљујући помоћи државе, Шабац ће добити нову болницу у вредности од 50 милиона евра, која ће се налазити на Камичку. Тиме ће ниво здравствене заштите у Шапцу и околини бити подигнут на виши ниво. Наши суграђани заслужују да имају најсавременији здравствени центар за превенцију и лечење, истакао је градоначелник Пајић.

Фиат Дукато је седмо возило које је донирано шабачком Дом Здравља у протеклих годину и по дана.
- Имамо 50 пацијената које свакога дана, осим недеље, превозимо до Службе за дијализу. Возило које је опредељено за њихов превоз има 9 седишта и 2 кардиолоше столице које су намењене слабо покретнима и непокретнима. Овим возилом брже ћемо стићи до најудаљенијих села, рекла је др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља захваливши Министарству здравља на донацији.

Најновији број

23. јун 2022.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa