Инфо

25. мај 2022.25. мај 2022.
Фото: pixabay

Фото: pixabay

Влада Србије сутра доноси одлуку о цени шећера, очекује се да килограм максимално кошта 89 динара

Влада Србије требало би на сутрашњој седници да донесе одлуку о малопродајној цени шећера, а очекује се да килограм максимално кошта 89 динара, без обзира на величину паковања, сазнаје Бета у Влади Србије.

Несташица шећера од пре два дана изазвана је, како су оценили у Влади Србије, поремећајем тражње која је била повећана због сезоне воћа и справљања сокова великих индустријских потрошача.

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић изјавио је у Новом Саду да ће данас бити дистрибуирано 260 тона шећера, како би се "зауставио покушај калкулантског поскупљења те намирнице".

Председник Србије Александар Вучић рекао је пре два дана да је у Србији заштићена цена шећера у паковању од једног килограма и да су се "они који раде са шећером, попут пчелара или дестилера", договарали да купе веће количине тог јефтинијег шећера, због чега ће бити заштићена цена те намирнице шећера, без обзира на паковање.

"Разговарали смо са власницима две шећеране и 20 трговинских ланаца и верујем да ће то све бити у реду", рекао је Вучић.

У компанији "Матијевић", која узгаја репу, оценили су да је реална цена килограма шећара 110 динара, без пореза на додату вредност (ПДВ).
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa