Инфо

26. мај 2022.26. мај 2022.
Глас Подриња

Глас Подриња

Ана Анђелић: Расписан јавни конкурс за учешће привредних субјеката у спровеђењу мера енергетске ефикасности

"Јуче је Град Шабац расписао јавни конкурс за учешће привредних субјеката у спровођењу мера енергетске санације на стамбеним објектима на територији града Шапца. За овај пројекат планирано је 10 милиона динара. Град Шабац и Министарство рударства и енергетике издвојили су по 5 милиона динара. Износ субвенције за грађане је 50% од вредности радова.

Мере које је Град предвидео и за које привредни субјекти као директни корисници могу конкурисати су замена и уградња дотрајале столарије са пратећом опремом, замена и уградња котлова, изолација зидова, кровна изолација, набавка и уградња соларних колектора, топлотних пумпи и цеви, као и радијатора.

Право учешћа на јавном конкуру имају привредни субјекти који су регистровани за наведене делатности у АПР-у најмање 6 месеци пре подношења пријаве, да нису у стечајном поступку и да се не налазе у поступку ликвидације, да имају атесте за материјале и производе.

Све информације и пријавни обрасци могу се преузети на званичној презентацији града Шапца, или доласком у Градску управу. Конкурс траје 15 дана, последњи дан је 09. јуни. Пријаве се врше на писарници Градске управе или путем поште.

Град Шабац поновним учешћем у овом пројекту у сарадњи са Министарском рударства и енергетике жели да омогући да свака кућа на селу у граду на овај начин може да замени дотрајалу столарију, угради котао, уради изолацију да би се смањио утрошак енергије и унапредила енергетска ефикасност на територији Града Шапца.

Позивам све заинтересоване привредне субјекте да се пријаве на јавни конкурс. По завршеном јавном конкурсу и обављеној процедури, објавићемо јавни позив за грађане о чему ћемо детљаније говорити у наредном периоду", изјавила је начелник Одељења опште управе Ана Анђелић, председница Комисије за реализацију мера енергетске санације на територији града Шапца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa