Инфо

28. мај 2022.28. мај 2022.
Pixabay

Pixabay

Ружић: Више бруцоша на терет буџета Србије у наредној академској години

Влада Србије усвојила је одлуку да држава финансира 40 студената прве године основних студија више него претходне академске године, саопштило је Министарство просвете.

Како се наводи, на прву годину основних студијских програма на терет државног буџета биће уписано 18.098 студената, што је у односу на претходну годину више за 40 студената.

На прву годину докторских академских студија предвиђен је упис 785 студената, што је у односу на претходну годину више за осам студената, наводи се у саопштењу и додаје да ће држава финасирати школарине за 4.632 студената прве године студијских програма основних струковних студија.

"Одлуку о броју студената студијских програма мастер академских студија Влада Србије ће донети накнадно, како би се, са Националним саветом за високо образовање и другим релевантним институцијама, обавиле додатне консултације о броју буџетским места на новим студијским програмима", наводи Министарство просвете у саопштењу.

Подсетили су да сваки факултет доноси одлуку о броју самофинансирајућих студената, у складу са законом и аутономијом универзитета.





Агенција Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa