Инфо

1. јун 2022.1. јун 2022.
SPD Radnički

SPD Radnički

Веселин Вуковић нови тренер Радничког

Нови шеф стручног штаба РК Радничког је прослављени рукометаш Веселин Вуковић.
Новоименовани шеф струке Веселин Вуковић је као играч са Металопластиком био два пута шампион Европе, освојио је пет титула првака Југославије, као и четири Купа, а освајао је и трофеје у Шпанији играјући за најпознатије клубове. У репрезентативној каријери је освојио титулу Олимпијског шампиона 1984. као и првака света 1986. године, што га чини легендом и иконом рукометног спорта у Србији.

- Драго ми је што сам преузео кормило клуба какав је Раднички. Нисам од оних што много обећавају, једино што могу да обећам је напоран, мукотрпан рад, ред и дисциплину, што ће нам помоћи да даље напредујемо. Морам да нагласим да је мој претходник Теодоровић поставио лествицу високо и да ни у једном тренутку не смем да тврдим да ћемо је премашити. Велика је ствар што Раднички има систем, што је права ствар у данашњем спорту, клуб је изграђен и доведен на стабилне основе и има велику базу која је потребна да у датом тренутку постигне врхунске резултате. Крагујевац је на правом путу, одлична база, млади играчи и врхунска организација уз стручан рад су рецепт за успех. Велики је изазов преда мном, ужелео сам се рукомета и рада након једногодишње паузе. Већину играча добро познајем и очекујем да ћемо имати компетитиван и респектабилан састав како би што спремнији дочекали почетак такмичарске сезоне. Пет екипа ће наредне сезоне гајити шампионске амбиције и надам се да ако се сви ангажујемо у правом смеру, можемо и ми бити ти који ћемо се укључити, ако не у борбу за титулу, онда бити незаобилазан фактор у првенству, рекао је нови тренер Радничког.

Вуковић је имао доста успеха и у тренерској каријери предводећи Металопластику до освајања купа, а на Кипру је освојио осам трофеја првака државе и националног купа. Био је селектор јуниорске репрезентације, а највећи успех у мандату селектора националног сениорког тима Србије је остварио на европском шампионату када је освојио сребрну медаљу, последњу коју је наша репрезентација уопште освојила.

- Основни циљ ће нам бити да створимо јак тим, промовишемо младе играче и да их што дуже задржимо на окупу, јер је то једини прави пут до успеха коме сви тежимо. Драго ми је што је већина играча везана за Раднички и потрудићемо се да тако остане и у будућности, закључио је Вуковић.

Директор СПД Раднички Братислав Ураковић нагласио је да је рукометни клуб Раднички сјајно организован, те да беспрекорно функционише.

- Једини је клуб у Србији који под истим кровом има и женску и мушку селекцију и посвећује огромну пажњу у раду са млађим категоријама по крагујевачким основним школама. Сматрам да је ангажовање Веселина Вуковића прави потез и очекујем још много добрих вести и резултата, казао је Ураковић.

Директор рукометног клуба Раднички Ставро Рашковић рекао је да клуб из године у годину расте.

- Очекујем да ћемо као и раније добро одрадити прелазни рок, како би били што конкурентнији, а пошто је Вуковић поборник развитка младих играча и њиховог „бацања у ватру”, да посебан акценат ставимо на ту чињеницу. Знамо да је долазак овакве рукометне легенде велики плус, не само у резултатском, него и у афирмативном, организационом и маркетиншком плану, додао је Ставро Рашковић.
www.pressek.rs

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa