Инфо

10. јун 2022.10. јун 2022.
Фото: Дом здравља "Др Драга Љочић"

Фото: Дом здравља "Др Драга Љочић"

Имунизација против ХПВ у Србији

У склопу активности борбе за очување јавног здравља у Републици Србији, представници Дома здравља "Др Драга Љочић", директорка др Јасмина Станковић, главна сестра Драгана Симеуновић, начелник службе за здравствену заштиту жена др Бранко Мишић, нaчелница службе за здравствену заштиту деце др Снежана Бишевац и главне сестре Радмила Михаиловић и Јелена Крстић присуствовали су Симпозијуму „Програм имунизације против обољења изазваних хуманим папилома вирусом у Србији“.
Фото: Дом здравља

Овом важном скупу су присуствовали еминентни стручњаци из области јавног здравља, Институт за истраживање и развој добрих пракси „Well-being International“ уз покровитељство Министарства здравља Републике Србије, а уводну реч одржао је државни секретар Предраг Саздановић.

О самом плану спровођења имунизације говорила је доц.др Верица Јовановић из Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“

Представници Дома здравља „Др Драга Љочић“ су имали прилику да се упознају са планом спровођења имунизације, едукацији о самом начину вакцинисања, вези између ХПВ вируса и рака, као и о мотивацији родитеља за вакцинацију.

Имунизација против ХПВ се препоручује деци старости од 9 до 19 година, пре ступања у сексуалне односе. Позивају се родитељи да своју децу , без обзира на пол, вакцинишу овом препорученом вакцином (Гардасил 9), тако што ће се обратити изабраном педијатру ради давања писмене сагласности од стране родитеља или стараоца. На основу сагласности сачиниће се план набавке ове вакцине.

Вакцина је најбољи начин заштите од рака грлића материце и оцењена је као екстремно безбедна

Фото: Дом здравља
Дом здравља "Др Драга Љочић"

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa