Инфо

13. јун 2022.13. јун 2022.
Глас Подриња

Глас Подриња

Обележена слава града Шапца - Друге Тројице

Светом литургијом у Саборном храму Светих апостола Петра и Павла, свечаном литијом градским улицама и резањем славског колача, данас је обележена слава града Шапца – Друге Тројице.
Богослужењу су присуствовали представници Градске управе, јавног и културног живота Шапца, велики број верника, свештенство и монаштво.

Свечана литија/Глас Подриња

- Надамо се да ће Господ Бог погледати грађане града Шапца да би све што радимо било благословено и да у наредном периоду имамо много боље резултате него у годинама које су иза нас. Надам се да ћемо сачувати мир и стабилност и изборити се за просперитет нашег града и бољи живот свих Шапчана, поручио је градоначелник др Александар Пајић и честитао славу суграђанима.

Човек је биће заједнице, рекао је архимандрит Филимон, игуман манастира Каона, а од свих заједница најважнија је заједница са Богом и ближњима која се пројављује на светој литургији призивањем Духа Светога.
- „Узалуд бди стражар ако Господ не сачува град“. Господ је рекао праведном Авраму да је довољан један праведник да Господ сачува град. Немојмо чекати да тај праведник буде неко други. Молимо се и призивамо Св. Духа за све нас - да мир и склад светога богослужења и заједнице Бога и човека понесете у своје домове и радна места. Да Господ чува овај град и светињу живота у њему док сви заједно не дођемо у благословено Царство Оца, Сина и Светога Духа.
М.Ф.

Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa