Инфо

16. јун 2022.16. јун 2022.
Кампања градског Савета за безбедност саобраћаја (Фото: Глас Подриња)

Кампања градског Савета за безбедност саобраћаја (Фото: Глас Подриња)

"Гледај да те виде" за већу безбедност мотоциклиста

Савет за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца у просторијама Мото клуба "Чивија" спровео је кампању намењену возачима двоточкаша под називом "Видљиво је безбедно". Кампања под слоганом "Гледај да те виде" има за циљ да подигне безбедност возача мотоцикала и бицикала, као једне од најугроженијих категорија у саобраћају.


Кампања реализована са Мото клубом "Чивија" (Фото: Глас Подриња)


-Од почетка године имамо једног погинулог возача мотоцикла на територији града и два на територији округа. Због тога смо појачали кампању за већу безбедност у саобраћају наших мотоциклиста. Капмања коју реализујемо финансирана је средствима Савета за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца, односи се на видљивост мотоциклиста и бициклиста у саобраћају, навела је Катарина Тадић, секретар градског Савета за координацију послова безбедности у саобраћају.

Мотоциклисти међу најугроженијим категоријама у саобраћају (Фото: Глас Подриња)


Мотоциклисти МК "Чивија" сваку прилику користе како би подизали свест о безбедној вожњи, како својим колегама, тако и возачима другим возила. Мотоциклистима се скреће пажња на важност коришћења заштитне опреме и поштовање саобраћајних прописа, а возачима четворотокаша на значај гледања у ретровизор и поштовања предности приликом скретања.

Мотоциклисти невидљиви у саобраћају (Фото: Глас Подриња)


-Ми смо невидљиви у саобраћају. Апелујем на све возаче да обрате пажњу на нас. Мото сезона је лоше почела по мотоциклисте. Имали смо више тешких саобраћајних незгода на територији града. Други учесници у саобраћају треба да буду одговорнији и према себи и према нама. Ризичне ситуације у које долазимо кад седнемо на мотор мере се по једној вожњи и увек их буде неколико. Ми смањујемо ризике својим одговорним понашањем и искуством, али не можемо све да предвидимо. Трудимо се да своје знање пренесемо младим возачима. Организовали смо и са Агенцијом за везбедност саобраћаја полигоне где смо наше млађе чланове доводили да науче неке ствари у безбедном окружењу и да знају како да одреагују када се у таквој ситуацији нађу на друму, каже Бојан Радукић из МК "Чивија".

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa