Инфо

16. јун 2022.16. јун 2022.
Фото: ЗЗЈЗ

Фото: ЗЗЈЗ

16. јун Светски дан поновне употребе пластичне амбалаже

Светски дан поновне употребе пластичне амбалаже 16. јун је глобална кампања подизања свести јавности која има за циљ спречавање загађења пластиком као и пружања помоћи људима да науче да стварају мање мање отпада. Као глобални покрет, циљ ове кампање је да се створи талас промена о поновној употреби пластичне амбалаже.

Одабиром поновне употребе, штеде се милиони комада пластике и шаље се порука свету да су решења за загађење пластиком и климатску кризу ту – и да заједно можемо да сачувамо своју животну средину, океане и заједнице поновном употебом пластичне амбалаже.

Овог Светског дана поновног пуњења пластичне амбалаже, изаберите поновну употребу и придружите се милионима људи широм света који предузимају мере за смањење пластике за једнократну употребу. Шта можете да урадите: Реците збогом пластици за једнократну употребу и изаберите поновну употребу – од ношења флаше за воду за вишекратну употребу или шољице за кафу до складиштења основних потрепштина у ормару или узимања ручка у покрету.

Инспиришите промену. Придружите се разговору на друштвеним мрежама и реците свету ЗАШТО предузимате мере да спречите загађење пластиком. Позовите највеће брендове и загађиваче на друштвеним медијима и укључите их у акцију тј моривишите их да реагују што брже.
Завод за јавно здравље Шабац

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa