Инфо

20. јун 2022.20. јун 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ОШ „Николај Велимировић“: Тимским радом до резултата

Ученици Основне школе „Николај Велимировић“ у школској 2021/2022. години освојили су 43 републичке награде на такмичењима. Подршка основцима током припрема, али и свакодневних образовних активности били су наставници ментори. Како истиче директор школе Ненад Јовић постигнути резултати су спој одличне сарадње наставног кадра, ученика и родитеља.

-Морам да напоменем да без подршке родитеља, ангажовања наставника, и наравно ученика резултати који су постигнути не би били могући. Матичну школу и издвојена одељења похађа 986 ђака и увек смо поносни на сваки успех. Не само на такмичењима, већ и током редовне наставе. У нашим настојањима да будемо сваке године бољи имамо и подршку локалне заједнице и града. Тимским радом можемо много тога да урадимо - наглашава директор Јовић.

“Историја ми је одувек била интересантна као наука, те сам пожело да се спремим за такмичење. Спремао сам се предано и вредно. Морам да признам да ми је најтеже било на школском такмичењу, а после је све текло лакше.” (Урош Бабић, прва награда на републичком такмичењу из историје)



“Током школовања био сам посвећен математици и физици, али и спорту, те су резултати последица дугогогодишњег рада. Волим природне науке, а на такмичења гледам као на изазов где могу да проверим и покажем своје знање. “ (Петар Поповић, републичке награде: математика прво место, физика прво место, Српска физичка олимпијада треће место, Математички турнир основаца друго и треће место, Мислиша прво место и рукомет друго место)
Фото: "Глас Подриња"


“Задовољни смо постигнутим резултатом. Припремали смо се за такмичење, али је противник у финалу био бољи, те нам је измакло прво место.” (Урош Мијић, републичко такмичење рукомет екипно друго место)
Фото: "Глас Подриња"


“Поносан сам на себе и награду коју сам освојио. Такмичење је било тешко, али сам успео да дам свој максимум.” (Виктор Вучићевић републичка награда из информатике и рачунарства треће место).
Фото: "Глас Подриња"


“Током припрема имала сам велику подршку породице, наставника. Вредно сам радила и спремала се за такмичење. Када радите резултати не изостају.” (Хана Алимпић, републичка награда из математике треће место)


“Веома сам поносан на награду. Било је потребно уложити доста труда, рада и вежбе, што је уродило плодом. Задовољан сам како сам показао знање, те планирам да и даље вредно радим.” (Михаило Цвејић, републичка награда из технике и технологије прво место).
Фото: "Глас Подриња"


“Када је у питању рецепт за успех сматрам да су најважнији посвећеност, доста рада и љубав. Без љубави није могуће успети. Ово све врло добро знају другари из школе који су освојили бројне награде. Морам да напоменем да све оно што смо постигли није настало преко ноћи. Ми се спремамо у континуитету, што је најважније. У основној школи сам развила одличне радне навике, научила сам да јасно дефинишем своје циљеве. Верујем да ће ми то значити како током даљег школовања, тако и у различитим сегментима живота. Планирам да упишем Шабачку гимназију, рачунарски смер.” (Дуња Весић, Српска физичка олимпијада треће место).

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa