Инфо

21. јун 2022.21. јун 2022.
Pixabay

Pixabay

Ванредна ситуација због проблема у водоснабдевању

На основу препоруке Штаба за ванредне ситуације председник општине Коцељева Душан Илинчић прогласио је данас ванредну ситуацију на делу територије општине, односно за насељена места Свилеува, Баталаге, Брдарица, Драгиње, Мали Бошњак и Коцељева.


На јучерашњој седници Штаб за ванредне ситуације општине Коцељева разматрао је тренутну ситуацију у области водоснабдевања на делу територије. Услед кварова који су се десили на систему за водоснабдевање дошло је до прекида у снабдевању водом насељених места Свилеува, Брдарица, Баталаге, Драгиње и Мали Бошњак као и отежаног снабдевања водом у самој вароши.

-Проблеми и прекиди у испоруци воде изазвани су и дугим периодом без падавина или са малом количином падавина. Постоји реална опасност да овакво стање потраје дужи временски период па се намеће потреба за предузимањем неопходних мера- наводи се у образложењу Штаба за ванредне ситуације.

Оцењено је да је тренутна ситуација у систему за водоснабдевање неповољна.

-Данас смо прогласили ванредну ситуацију на делу територије наше општине. У Коцељеви су од данас на снази рестрикције како бисмо нашли начин да стабилизујемо систем и домаћинствима у Драгињу која су још од суботе без воде обезбедимо бар мале количине. Проблеми су изазвани хаваријом на извориштима у Свилеуви. Екипе су на терену и очекујемо да ће се водоснабдевање на подручју наше општине стабилизовати до четвртка. За сада су у Драгињу обезбеђене цистерне са водом- изјавио је председник општине Коцељева Душан Илинчић.



Глас Подриња

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa