Инфо

22. јун 2022.22. јун 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Додатан опрез приликом путовања на годишњи одмор

Начелница Одељења за анализе и истраживања у Агенцији за безбедност саобраћаја Ивана Станић истакла је да су појачане едукативне акције пред сезону годишњих одмора веома значајне како би упозориле грађане на важност додатног опреза у саобраћају. Она је, боравећи у уторак у Шапцу, позвала грађане да у наредном периоду, када крећу на годишње одморе, буду одморни, возе пажљиво и на свака два сата направе паузу.
Ивана Станић/ Фото: Агенција за безбедност саобраћаја

-Примарни циљ не треба да им буде да стигну у што краћем временском року, већ да безбедно дођу на крајњу дестинацију. Управо пред сезону годишњих одмора и када она траје покрећемо акције и активности, јер смо препознали да се, оног тренутка када крену на одмор, људи опусте, а сабраћај захтева пажњу. Да, јесмо за опуштање, али тамо где је оно потребно, на плажи или било каквим другим одмориштима. С друге стране, треба да будемо свесни да је, када са својом породицом, драгим људима, кренемо на неко путовање, ризик од саобраћајне незгоде висок, зато што у овим периодима, када је топло време, имамо обичај да се опустимо и онда заборавимо на неке ствари о којима иначе водимо рачуна- истакла је Станићева.
Фото: Глас Подриња

Скренула је пажњу на системе заштите које су возачи у обавези да примењују током путовања.
-Оно на шта не смемо да заборавимо је да вежемо појас, да своје дете ставимо у дечије ауто седиште и да на путевима кроз насеље има пешака, бициклиста, понеки тракториста који је кренуо да обрађује своју њиву или се са ње враћа. С тим у вези увек саветујемо да за полазак на путовање бирају онај део дана када су температуре пријатније. Ако и путују по времену када температуре нису толико пријатне, нека обавезно на свака два сата направе паузу пет минута, попију нешто, просто промене окружење и дају времена да се њихов мозак томе прилагоди- закључила је Станићева.
Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa