Инфо

22. јун 2022.22. јун 2022.
Pixabay

Pixabay

Јавни бележници бесплатно оверавају документа за упис

Грађани имају право на бесплатну оверу докумената потребних за упис у средње школе и факултете, подсетили су Јавни бележници Србије и позвали грађане да те послове обаве благовремено, како се не би стварале велике гужве у последњим данима уписа.

Оверу фотокопија сведочанстава и диплома неопходних за упис у средње школе, као и за први упис на факултет, јавни бележници обављају бесплатно у свих 226 канцеларија широм Србије, током радног времена.

Како је наведено, јавни бележници су ове године у фебруару, реагујући на потребе многих локалних средина, изменили Правилник о раду канцеларија, те је сада јавнобележничким канцеларијама омогућено да раде или од 9.00 до 17.00 часова сваког радног дана или од 7.30 до 15.30.

"Послови овере докумената потребних за упис се не заказују, а радно време сваке канцеларије истакнуто је на улазу у канцеларију, као и на веб сајту њњњ.белезник.орг", наведено је у саопштењу.

Јавни бележници, иначе, не наплаћују ни оверу докумената за потребе конкурса за пријем у установе ученичког и студентског стандарда, као и за потребе конкурса за коришћење ученичких и студентских стипендија и кредита.

Поред овере ових докумената, код јавних бележника бесплатно се обављају и овере неопходне за упис у предшколске установе, као и за упис у основну школу.

Оверу потписа и преписа или фотокопија у Србији од марта 2017. године раде искључиво јавни бележници, осим у местима где јавних бележника још нема.




Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa