Инфо

24. јун 2022.24. јун 2022.
У суботу Изборна скупштина НУНС-а, бира се нови Извршни и Надзорни одбор и Суд части

У суботу Изборна скупштина НУНС-а, бира се нови Извршни и Надзорни одбор и Суд части

Редовна Изборна скупштина Независног удружења новинара Србије (НУНС) одржаће се сутра од 12.00 сати, у београдском Дорћол Плацу, а присутни чланови бираће нове саставе три органа - Извршног и Надзорног одбора, као Суда части.

Како је саопштено из НУНС-а, за нови састав Извршног одбора, који има десет чланова, конкурисало је 12 кандидата: Амела Бајровић, Јелена Божовић, Слободан Георгиев, Јелена Диковић, Сања Кљајић, Злата Куреш, Никола Лазић, Милева Малешић, Тамара Милојевић, Адам Сантовац, Марко Сомборац и Марина Фратуцан.

Надзорни одбор НУНС-а броји пет чланова, које ће делегати изабрати измедју шест кандидата: Мијата Лакићевића, Весне Малишић, Стојана Марковића, Јованке Маровић, Недима Сејдиновића и Вука Цвијића.

И за Суд части, који има пет чланова, има шест кандидата: Божидар Андрејић, Сафета Бишевац, Игор Божић, Јована Глигоријевић, Зоран Секулић и Златко Чобовић.

Мандат свих органа НУНС-а траје четири године.

Председнику НУНС-а Жељку Бодрожићу мандат траје још годину дана, јер је изабран на Ванредној изборној скупштини 2019. године, након оставке Славише Лекића.

На суботњој скупштини расправљаће се и о изменама и допунама Статута Удружења, а на дневном реду је и извештај о раду НУНС-а измедју две скупштине
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa