Инфо

26. јун 2022.26. јун 2022.
Бета

Бета

Батут: У Србији 2019. године дрогу пробало 8,6 одсто ученика старих 16 година

У Србији је 2019. по резултатима Европског школског истраживања о употреби психоактивних супстанци међу ученицима, неку од дрога, пробало 8,6 одсто ученика старости 16 година, објавио је данас национални Институт за јавно здравље "Батут".

Батут је саопштио, поводом Међународног дана против злоупотребе и незаконите трговине дрогама, да је канабис најчешће коришћена дрога међу ученицима првих разреда средњих школа у Србији.

"Ову дрогу је током живота пробало 7,3 одсто ученика првих разреда средњих школа, 5,6 одсто ученика у претходних 12 месеци и 3,2 одсто у претходних 30 дана, са већом учесталошћу међу дечацима у поређењу са девојчицама", навео је институт на свом сајту.

Навели су да обележавање Међународног дана против злоупотребе и незаконите трговине дрогама има за циљ мобилисање појединаца и заједнице за подизање свести о последицама употребе дрога.
Циљ обележавања је и њихово подстицање за активан однос у сузбијању тог друштвеног проблема.

Слоган кампање за 2022. "Брига у време кризних ситуација" наглашава значај адекватног одговора на изазове повезане са употребом дрога током здравствених и хуманитарних кризних ситуација.



Бета

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa