Инфо

27. јун 2022.27. јун 2022.
Pixabay

Pixabay

Шест националних сениорских медаља

Атлетика нашег краја заслужила је шест одличја на касно синоћ окончаном Првенству Србије у атлетици за сениоре. Три клуба из Шапца, односно Бадовинаца имали су своје представнике у Крушевцу.

Милан Чајић - вицешампион скок мотком (фото: Д. Р.)


Најуспешнији од три био је бадовиначки "Спринт", чији представници су освојили четири одличја. Милан Чајић је донео две медаље. Освојио је сребро у скоку мотком са висином од 3 метра и 80 центиметара, док је бронзано одличје освојио у трци 110 метара са препонама у времену 17.76.

Душан Благојевић - бронза у ходању на 5 км (фото: Д. Р.)


Екипи из Бадовинаца медаље су још донели Никола Расић, вицешампион Србије у бацању копља. Сребро је донео хитац од 62 метра и 60 центиметара, као и Душан Благојевић у ходању на 5.000 метара где је освојио бронзану медаљу уз време од 28 минута и 27 секунди.

Милица Познановић, чланица АШК Темпа донела је себи и свом клубу сребро у бацању диска. Била је близу личног рекорда, а хитац од 45,63 метра био је други најбољи на националном шампионату.

Милица Познановић - сребрна медаља (фото: АШК Темпо)


Жељко Тодоровић, члан екипе "Цер" наставио је низ медаља у дисциплини 3.000 метара стипл. До самог краја је био у борби за титулу, а на крају је освојио другу позицију у времену 09:49,53.

Жељко Тодоровић - вицешампион 3.000 метара стипл (фото: Српски атлетски савез - фб страница)

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa