Инфо

1. јул 2022.1. јул 2022.
Повратак кући после три деценије (фото: Глас Подриња)

Повратак кући после три деценије (фото: Глас Подриња)

Матић и званично нови тренер Металопластике

Владан Матић, прослављени рукометаш, репрезентативац Југославије и некадашњи селектор Србије и званично је промовисан у новог тренера Металопластике. После три деценије Матић се враћа у клуб где је поникао и одакле се отиснуо, најпре у Београд, а потом Мађарску и Словенију. Уговор је потписан ан годину дана уз могућност продужења сарадње.

Довођење великог тренерског имена сугерише да су и амбиције Металопластике у наредној сезони највише.

Металопластика увек може рачунати на подршку свог Града (фото: Глас Подриња)


-Враћам се кући, а повратак у Металопластику је и повратак у српски клупски рукомет. Био сам ван јако дуго, међутим када сам отпочео преговоре упознавао сам се изнова колико је било могуће. Нисам дошао без резултатских амбиција, сигурно да желимо подићи екипу на виши ниво. Биће изузетно уједначена сезона, много је екипа сличног квалитета и морамо наћи наш адут у томе. Обећавам детаљан рад, нова тактичка решења и надам се добром резултату - рекао је нови тренер Металопластике.

У клубу су поносни што је некадашњи играч желео да велико искуство пренесе на млади тим предводећи их у предстојећем првенству.

-Направили смо још један корак и напретку клуба ангажовањем нашег суграђанина, али пре свега доказаног и признатог стручњака какав је Владан Матић. Желимо да стално напредујемо и после Купа желимо да се позиционирамо у врху и првенствене табеле Ида остваримо континуитет трофеја - рекао је председник клуба Бранислав Ђурковић.

Долазак Матића је добитак за клуб и сваког појединца у њему, јер је реч о тренеру великог искуства.

-Најпре сам се изненадио што једно такво име је доступно за преговоре. Верујем да је ово један од најбољих потеза клуба претходних деценија, и надам се да ће то показати резултати. Довели смо у клуб човека који је навикао на успехе и чим је ту, сигурно да види како континуитет може продужити и код нас. Хваал претходном тренеру, Кажић остаје у клубу, донео је трофеј, а наше снове не кријемо - нагласио је директор клуба Славиша Стојиновић.

Велико интресовање медија за промоцију новог шефа стручног штаба (фото: Глас Подриња)


Металопластика је спортски бренд града, клуб од посебног интереса за Шабац и плави могу рачунати на максималну потпору Града на путу ка зацртаним циљевима.

-Колико је овај клуб прославио град у прошлости не треба говорити, а ми желимо да поново буде најбољи као што је некада био. Владан Матић је скроман, али ја могу рећи да желимо шампионску титулу следеће сезоне. Град ће бити уз клуб, сматрам да недостаје генерлни спонзор и у сарадњи са руководством клуба верујем да ће се наћи решење и за то и да после Купа, клуб освоји и шампионски пехар - рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Супер лига стартује 17. септембра, после две сезоне је поново јединствена, броји 14 клубова. Војводина брани трофеј шампиона, док је Металопластика освајач Купа. Припреме за нову сезону почињу 25. јула.

Клуб изнад појединца

Некадашње крило клуба из најсупешнијег периода у историји Металопластике, данас саветник градоначелника за спортску инфраструктуру Миле Исаковић присуствовао је конференцији и истакао да свако коме је Металопластика у срцу, без обзира да ли има фуднкцију у клубу или не, може допринети да она поново буде најбоља, те да се прелако одричемо великана.

-Много је играча који су проносили славу клуба, међутим клуб је увек изнад појединца. Каријере су нас водиле на различите стране, имамо различита гледишта по многим питањима, али је клуб нуклеус који треба све да нас уједини. Ја сам увек ту да помогнем, како и колико могу. Не желим да се намећем, али сам увек за сарадњу - рекао је Исаковић.

Најновији број

29. септембар 2022.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa