Инфо

4. јул 2022.4. јул 2022.
Бета

Бета

Кинеска дигитална економија учетворостручена у протеклој деценији

Кинеска дигитална економија последњих година бележи брзу експанзију, са 11 билиона јуана (1,65 билиона америчких долара) у 2012. на више од 45 билиона јуана у 2021, показују подаци Министарства индустрије и информационих технологија, пренела је Кинеска медијска група (ЦМГ).

Удео дигиталне економије у кинеском бруто домаћем прозводу (БДП) порастао је у мдјувремену са 21,6 одсто на 39,8 одсто, наводи Министарство.

Кина је убрзала изградњу дигиталне инфраструктуре. До краја маја, земља је изградила највец́е и технолошки напредне мрежне објекте на свету, покривајуц́и све административне области на нивоу округа и на вишим нивоима, оптичким мрежама са 1,7 милиона 5Г базних станица.

Та земља је такође убрзала интеграцију великих података, рачунарства у облаку и вештачке интелигенције са секторима као што су енергетика, медицинска нега, транспорт, образовање и пољопривреда.

У 2021. производња са додатом вредношћу великих компанија у области електронских информација порасла је за 15,7 одсто на годишњем нивоу, што је рекордно високи раст у последњих десет година, док су приходи од софтвера и услуга информационих технологија, као и интернета и сродних услуга такодје забележили двоцифрени раст, саопштило је Министарство.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa