Инфо

5. јул 2022.5. јул 2022.
Глас Подриња

Глас Подриња

Традиционални пријем најбољих ученика код председника општине

Јуче је у сали општинске управе у Коцељеви уприличен традиционални пријем најбољих ученика тамнавског краја код председника општине. Најбоља међу носиоцима Вукове дипломе у ОШ "Мића Станојловић" је Адриана Бајић из Драгиња, а титулу ђака генерације у Средњој школи понео је Андрија Пантелић, матурант смера економски техничар.

Глас Подриња


Окупљене “вуковце”, шест из основне и исто толико из средње школе, као и ђаке који су били успешни на претходним такмичењима поздравио је најпре начелник за општу управу и јавне службе Миодраг Тадић и поручио да му је драго што овом догађају присуствује велики број младих. -То значи да је година била добра и успешна, да се добро радило. Имамо доста “вуковаца” али и освајача бројних награда. Ово је лепо видети. Ово је будућност Коцељеве и ми смо јако поносни на вас и ваше успехе- рекао је Тадић.

Глас Подриња


Председник коцељевачке општине оценио је да је пријем прилика да се честита најуспешнијим ученицима и њиховим професорима, да се деци укаже пажња и да се чују њихови статови и жеље. -Верујемо да ће те у наредном периоду бити још бољи. Надамо се да ће велики број основаца изабрати да упише Средњу школу у Коцељеви, зато што је то наша школа, добра школа о чему говоре и резултати које остварују наши средњошколци и њихови професори. И наставници у основној, као и они у средњој школи стварно улажу максимум да вам објасне и да вас науче, јер знање не долази само- истакао је Душан Илинчић.

Он је додао да је сарадња са школама на високом нивоу те да се локална самоуправа труди да обезбеди што боље услове за рад, да прибави све оно што је неопходно за неометан, квалитетан и савремен процес наставе.

-Предан рад је нешто што доводи до резултата. Вама је само небо граница уколико одлучите да улажете у себе, своје знање и образовање. Деца су будућност Коцељеве, нешто што је најбитније и најдрагоценије за нас и нашу општину. Жеља нам је и мисија да добар део младих оде на даље школовање, на факултете и да се по завршетку тога врате у наше место и у њему стварају будућност, како своју личну тако и ове општине. Рекао бих да имамо сјајну будућност, сјајну децу и у перспективи ћемо имати још више слуха и за једну и за другу школу- најавио је Илинчић.

Сви ученици су добили књиге а ђаци генерације лап топ рачунар, дар локалне самоуправе. Такође, “вуковце” очекује и традиционална једнодневна екскурзија. Средњошколце, освајаче медаља на републичким такмичењима на одличне резултате подсећа ће и ручни часовници, поклон Средње школе у Коцељеви.



Глас Подриња

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa