Инфо

8. јул 2022.8. јул 2022.
Вучић, Рама и Ковачевски о интензивирању сарадње Отвореног Балкана

Вучић, Рама и Ковачевски о интензивирању сарадње Отвореног Балкана

Лидери Србије, Северне Македоније и Албаније одржали су данас онлајн састанак ради интензивирања сарадње у оквиру иницијативе Отворени Балкан.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је са премијерима Албаније и Северне Македоније, Едијем Рамом и Димитром Ковачевским, разговарао о предстојећем сусрету и сајму вина и хране који ће у септембру бити одржан у Београду, у организацији иницијативе Отворени Балкан.

"Сагласили смо се да је ова сјајна и јединствена манифестација, за коју верујемо да ће прерасти у добру пријатељску традицију, уједно и изузетна промоција наше три земље, али и прилика да се произвођачи из региона придруже и представе своје најбоље и ексклузивне производе", написао је Вучић на Инстаграму.

Он је додао да је са Рамом и Ковачевским договорио и састанак Радне групе о сарадњи у областима енергетике, безбедности хране и финансија, који ће средином јула бити одржан у Тирани.

Влада у Скопљу је саопштила да је данашњи онлајн састанак био посвећен интензивирању сарадње ради заједничког превазилажења потешкоћа у снабдевању храном и енергентима.

Лидери су се договорили о стварању мешовитих интерресорних радних група за кризне теме и о формирању заједничке агенције за привлачење страних инвестиција, наводи се у саопштењу Владе Северне Македоније.

Додаје се да су три лидера истакла значај активности које се предузимају на јачању регионалног повезивања и омогућавања слободног кретања људи, капитала, роба и услуга.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa