Инфо

19. јул 2022.19. јул 2022.
Конференција за медије поводом Коњичких свечаности / Фото: Глас Подриња

Конференција за медије поводом Коњичких свечаности / Фото: Глас Подриња

Субота и недеља "Шабачке коњичке свечаности"

Фото: Глас Подриња


На конференцији за штампу, одржаној данас у градској кући у Шапцу, најављене су овогодишње 11. "Шабачке коњичке свечаности", празник галопа у граду богате традиције овог динамичног спорта.

Дводневна манифестација ће се одржати 23.( субота) и 24.(недеља) јула ове године, а најавиће је фијакеристи у петак парадом од позоришта у Шапцу до хиподрома. Парада почиње од 18 часова.
градоначелник Шапца др Александар Пајић

У два дана ових свечаности наступиће преко 110 брзих коња у 11 галопских трка.

Учествујући у раду конференције градоначелник Шапца др Александар Пајић је нагласио да предстојећом великом манифестацијом пре свега коњичког спорта желе да потврде дугу традицију коју баштине и обезбеде значајно место у будућности.

- Због тога смо се и одлучили да подржимо овај спорт и обезбедимо "пристојне" награде. Коњички спорт остаје бренд града и овим свечаностима се поносимо, нагласио је градоначелник Пајић позивајући све да им буду гости, гарантујући да ће бити свима добри домаћини.
председник Коњичког клуба "Џокеј клуб Шабац" др Александар Перановић

Председник Коњичког клуба "Џокеј клуб Шабац" др Александар Перановић истакао је велико интересовање за све трке. Рекао је да ће првог дана (субота) бити одржано шест трка, а другог (недеља) пет. У оба дана почетак је од 15 часова. Првог дана (субота) најзначајнија трка је "Шабачки дерби" за коју је пријавњено девет коња. Другог (недеља) пажњу побуђује "Меморијал краља Александра", за који је пријављено 13. коња. Укупан наградни фонд у оба дана за 11 трка је преко три милиона динара, а овог пута су извучени стартни бројеви такмичара у тркама категорије Груп један, "Шабачки дерби"(субота) и "Меморијал краља Александра (недеља).
в.д. директор Туристичке организације града Шапца Душан Симић

Вршилац дужности директора Туристичке организације Шапца, која се придружује манифестацији Душан Симић,обећао је богат пратећи програм у коме ће наступити више фолклорних друштава, шабачке мажореткиње, биће организована изложба старих заната, а као круна манифестације у недељу ледис деј, (специјални жири бираће даму са најлепшим шеширом). У томе им је помогао атеље шешира Пабо из Београда, додао је Симић.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa