Инфо

1. јун 2018.1. јун 2018.
Нису одолели: Швеђани направили пиво од воде из канализације

Нису одолели: Швеђани направили пиво од воде из канализације

- Нисмо могли да одолимо изазову - рекао је представник пиваре објашњавајући како су се одлучили да направе нови производ који ће, како сматрају, подићи свест о глобалном проблему несташице воде за пиће.
"Пу:рест" је прво шведско пиво настало из пречишћене канализационе воде, које је произвела стокхолмска пивара "Нија Карнегибригерит" у сарадњи са Шведским институтом за животну средину.
Према тврдњама креатора ово необичног пива, идеја је да се избегну предрасуде, јер су многи и даље скептични када је у питању пречишћена отпадна вода, упркос савременој технологији која то чини савршено.
Састојак новог пива је вода са локације за пречишћавање отпадне воде која је под контролом Шведског института за животну средину. Након ригорозних тестова квалитета, вода је испоручена у пивару, где је, како кажу, након четири недеље "пиво попут плзенског" угледало светлост дана.
Крис Тургесон из шведске пиваре је рекао да компанија није могла да одоли изазову када се суочила са предлогом Шведског института за животну средину. Према његовим речима, било је природно пробати пиво "Пу:рест", које је компанија описала као "органско и кристално чисто пиво".
У квалитет "пива из канализације", љубитељи пива у Шведској моћи ће да се увере већ од јула.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa