Инфо

22. јул 2022.22. јул 2022.
Фото: Бета

Фото: Бета

Вучић: Биће великих персоналних промена у будућој Влади Србије

Председник Александар Вучић изјавио је данас да ће бити великих персоналних промена у будућој Влади Србије али да ће о томе водити рачуна особа која добије мандат за састав новог кабинета.

Након посете вежби Жандармерије "Гружа 2022", Вучић је рекао да ће о будућем саставу Владе Србије одлучивати нови премијер а да ће он своје мишљење рећи на седницама страначких органа.

"Не морате да будете у Влади десет, 15 или 20 година само зато што ви мислите да треба да будете. Мислим да је потребна и нека нова енергија", изјавио је Вучић.

Коментаришући тврдње да његов брат Андреј ипак није повезан са највећом фармом марихуане "Јовањица", у близини Београда, Вучић је рекао да је захвалан због тога али да је и пре три године било јасно да је то била лаж.

"Никада није било никаквог контакта. Три године су лагали а није било довољно ни да додје правоснажна пресуда. Свима је јасно да је то била лаж, али шта ћемо ми са те три године? Шта ће да раде Андрејева деца? Шта мислите како му је било три године, како је било свима нама због најмонструознијих лажи? Хоће ли неко да каже: 'Извините', због тога што су говорили да смо произвођачи дроге или продавци, иако је сулудо то и помислити", рекао је он.

Вучић је критиковао хрватске медије због начина на који су извештавали о посети египатског председника Србији. Посебно му је засметало то што су га оптужили да је "дивљао" приликом приказа наоружања и војне опреме египатском председнику у касарни Топчидер.

"Како сам дивљао? Него шта него ћемо да наставимо да извозимо оружје и улажемо у војну индустрију. У наредном периоду још 100 милиона евра ћемо уложити", рекао је он.

Он је додао да је много важно да Србија развија пријатељске односе са Египтом јер је то највећа медитеранска земља и једна од најутицајнијих афричких и арапских земаља.

"И у исламском свету је то земља са огромном улогом и била ми је част да три дана будем домаћим египатском председнику. Мислим да је то темељ добре сарадње које ћемо имати и у области пољопривреде, трговине као и у војној индустрији", рекао је Вучић.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa