Инфо

27. јул 2022.27. јул 2022.
фото: Бета

фото: Бета

Вучић: Поносан сам на учињено за 10 година на власти

Председник Србије Александар Вучић оценио је данас да је Србија у протеклих 10 година, од како је дошао на власт, направила огромне кораке и додао да је поносан на те резултате јер земља "не личи" на оно што је наследио 2012. године.

Након церемоније поводом почетка извођења мера заштите на објекту Централне куле Меморијалног центра Старо сајмиште, Вучић је рекао да је 2012. просечна плата била око 330 евра, односно готово двоструко мања него сада а да је у протеклој декади Србија изградила више аутопутева него у претходних 50 година и више болница него у претходних 60 година.

"Србија се модернизовала и променила и показала да може да буде земља успеха а не пропасти и несреће. Имали смо мир и стабилност и огроман економски напредак уз фискалну консолидацију. Јавни дуг је 53,6 одсто, и то у сред короне и рата на европском тлу", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да Србија данас више зарађује на извозу софтвера него у пољопривреди, што сведочи о модернизацији која је спроведена у тих 10 година.

"Већина ће рећи: 'Доста ми је тог арогантног ђубрета', и ја немам проблем са тим. Али увек се на крају види да су људи срећни због резултата које смо направили, и то се види на свим изборима", рекао је он.

Вучић је рекао да је веома важно да се настави путем мира и стабилности, даље модернизације и индустријализације.

"Успели само са Републиком Српском да кренемо у обележавање онога чега су се други стидели. Од Јасеновца и жртава Олује. Али и да не кријемо да постоје места страдања неких других народа за која су одговорни неки наши људи, јер то је једини начин да градимо будућност", рекао је он.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa