Инфо

1. август 2022.1. авг 2022.
Синдикат Слога тражи хитно повећање минималца, зарада и пензија

Синдикат Слога тражи хитно повећање минималца, зарада и пензија

Синдикат "Слога" затражио је данас од Владе Србије да због раста инфлације од августа повећа зараде, пензије и минималну цену рада.

"Свакодневни раст цена хране и поскупљење електричне енергије све више појачавају инфлацију која ће до краја године обесмислити најављена повећања примања грађана", навела је "Слога" у саопштењу.

Истакнуто је да повећање плата и пензија које "готово свакодневно у неком од својих обраћања у јавности презентује председник државе Александар Вучић нису ништа него пуке метафоре и фразе којима годинама уназад манипулише сиромашним народом Србије".

"Људима је потребан опипљив стандард а не опсенарске пројекције човека који одуговлачи месецима са формирањем Владе и преузимањем одговорности за тешку економску кризу која све више притиска становништво", сматра синдикат.

Стање у Србији је, како је навела "Слога", драматично, посебно у поређењу са земљама ЕУ, "а прича о магацинима са грашком, пасуљем, пиринчем и палминим уљем су бесмислице, јер и за то треба издвојити новца којег народ нема".

"Додатно узнемирење уноси се тензијама које чујемо из владајуће структуре о некаквом почетку рата, денацификацији Балкана и изазивањем вештачких тензија са државама у непосредном окружењу, које су циљано пројектоване да скрену пажњу да се говори о свакодневном повећању цена хране, опадању стандарда и глади у породицама пензионера и радника који живе од минималца", указао је синдикат.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa