Инфо

5. август 2022.5. авг 2022.
Дом здравља Шабац/Фејсбук

Дом здравља Шабац/Фејсбук

Предавање на тему дојења

Светска недеља дојења обележава се сваке године у првој недељи августа, ове године под слоганом „Иступи за дојење – едукуј и подржи“ и промовише дојење у свим нивоима друштва.У Дому здравља „Др Драга Љочић“ Шабац, у служби поливалентне патронаже са центром за превенцију, у оквиру школе родитељства, педијатар др Марија Мишић је одржала предавање на тему дојења.

Дом здравља Шабац/Фејсбук

Предавању су присуствовале труднице и породиље које су уз савете педијатра и патронажних сестара износиле и своја искуства. Интеракција наших лекара и сестара са будућим мамама односила се на правилно започињање дојења, о хигијени дојки, потребној количини млека у првим недељама живота новорођенчета и свим недоумицама будућих мајки.
Дом здравља Шабац/Фејсбук

У служби за здравствену заштиту деце при саветовалишту за бебе, вођени су индивидуални разговори са мајкама о значају дојења и дељени флајери и беджеви и постављена изложба са корисним саветима. У служби за здравствену заштиту жена је такође постављена изложба где је нагласак на значају мајчиног млека и такође дељени флајери будућим мајкама.
Дом здравља Шабац/Фејсбук

Дојење је исхрана само мајчиним млеком, на захтев када год беба пожели. Дојење је најздравији почетак живота сваког новорођенчета. Дојење је начин преношења топлине, осећаја безбрижности и задовољства, сигурности и заштите. Мајка и беба дојењем стварају посебну емоционалну повезаност. Дојена деца имају мањи ризик од развоја алергија, инфекција дисајних путева, упале уха, астме и појаве екцема. Мајчино млеко је више од хране, то је имунолошки активна супстанца.
Дом здравља Шабац/Фејсбук

Извор: Дом здравља Шабац/Фејсбук

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa