Инфо

5. август 2022.5. авг 2022.
Фото: Бета

Фото: Бета

Селаковић: Куба традиционални пријатељ, доследно подржава Србију у заштити наших интереса

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић, указао је на крају посете Куби да је та земља традиционални пријатељ Србије која је подржава у међународним форумима када је у питању заштита територијалног интегритета и суверенитета, али и да помаже Србији у промоцији њених интереса по питању Косова у читавом карипском и латиноамеричком региону.

Како је данас саопштило Министарство спољних послова Србије, Селаковић је изразио задовољство што је латиноамеричку и карипску турнеју започео посетом Куби, посебно имајући у виду и то да Србија и Куба ове године обележавају 120 година успостављања дипломатских односа.

Селаковић је истакао да је делегација Министарства спољних послова Србије угошћена на највишем нивоу и да је имао важне и веома добре разговоре.

"Разговарао сам са потпредседником Кубе Салвадором Антонијом Валдесом Месом, као и са министром спољних послова Бруном Родригесом Париљом (Родригуез Паррилла), који је велики пријатељ српског народа и који је то доказао још у време службовања у УН када је над нашом земљом 1999. вршена агресија", казао је Селаковић.

Он је рекао и да се током боравка у Хавани, састао и са председником Народне скупштине Хуаном Естебаном Ласом Ернандесом (Јуан Естебан Лазо Хернандез), министром спољне трговине и страних инвестиција Родригом Малмијерком Дијасом (Малмиерца Диаз) и министром културе Алпидијом Баутистом Алонсом Грауом (Алпидио Алонсо Грау).

Селаковић је навео и да је са министром културе потписао споразум о успостављању директних односа између Народне библиотеке Србије и Националне библиотеке Кубе.

"Трудићемо се да одличну политичку сарадњу пренесемо и на нека друга поља, нарочито у области економије, а у том смислу су договорени и неки конкретни послови", рекао је Селаковић.

Он је рекао да је министар спољних послова Кубе Бруно Родригес исказао интерес да у што скоријем периоду дође у узвратну посету Београду.

Селаковић ће у оквиру турнеје посетити и Колумбију, Костарику и Венецуелу.
Бета

Најновији број

29. септембар 2022.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa